Започна изграждането на моста към квартал Василико в Царево. Съоръжението беше разрушено през септември миналата година,

...
Започна изграждането на моста към квартал Василико в Царево. Съоръжението беше разрушено през септември миналата година,
Коментари Харесай

Шест месеца след наводнението: Започна изграждането на моста към квартал Василико в Царево

Започна построяването на моста към квартал  " Василико " в Царево. Съоръжението беше разрушено през септември миналата година, след проливни наводнения в региона. Тогава при бедствието живота си изгубиха четирима души.

Старото оборудване към този момент е отстранено, а коритото на река Черна - почистено. И докато ремонтните действия текат, местните жители си спомнят за бедствието. 
Поне да го създадат пътя, тъй като за сезона ще е доста мъчно. Опитвам се да не си припомням момента, когато водата взе пред очите ми един от хората, които водата взе.
Руско Георгиев - гражданин на гр. Царево

Новият мост ще бъде построен по този начин, че подобни инциденти да бъдат предотвратени. 
Този мост ще бъде много по-голям и много по-устойчив от предходния и с по-голямо разстояние от речното корито, тъй че да се предотвратят следващи произшествия при вероятно утежняване на времето.
Марин Киров - кмет на Община Царево

Строителните действия ще бъдат забързани поради началото на туристическия сезон в края на месец май. А до тогава - до квартал " Василико " ще се стига през обходен маршрут около къмпинг " Нестинарка ".
По период мостът би трябвало да е подготвен за 300 дни, само че диалозите ни с изпълнителя и неговото увещание е, че до началото на летния сезон мостовото оборудване ще бъде готово.
Марин Киров - кмет на Община Царево

На юг от Царево към своя край е и единственият път, свързващ Царево с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Той също бе обиден от миналогодишното злополучие. Новото оборудване е по-дълго с 80 метра и ще бъде приключено дефинитивно в края на април.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР